пятница, 4 октября 2013 г.

Новини освіти та науки в Україні та світі

  Визначено перелік предметів ЗНО на 2014 рік

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник підписав 3 вересня 2013 року наказ №1258 "Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році", зареєстрований 19 вересня 2013 року у Міністерстві юстиції України за №1614/24146.
За наказом, у 2014 році зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень абітурієнтів буде проводиться з української мови і літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, світової літератури, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.
Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання зможе скласти тести не більше як із чотирьох навчальних предметів.
Результати ЗНО випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти зараховуються як вступні випробування до вищих навчальних закладів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарного спрямувань).
Переклад тестів буде здійснено з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами; світової літератури – російською мовою.
04.10.2013 16:27, за матеріалами: Освітній портал

Комментариев нет:

Отправить комментарий