вторник, 22 октября 2013 г.

Японські вчені успішно випробували гармату для стрілянини по астероїдах

В Японії успішно проведені випробування унікального пристрою, що дозволить космічному апарату "Хаябуса-2" отримати зразки ґрунту з астероїда. Про це повідомляє Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA).


У ході своєї місії "Хаябуса-2" повинен буде добути ґрунт із глибинної частини астероїда. Для цього зонд буде оснащений спеціальною гарматою, з якої апарат з відстані 100 метрів вистрілить по поверхні космічного тіла. Суцільнометалевий снаряд, випущений зі швидкістю 2 кілометри на секунду, створить на астероїді штучний кратер, на дні якого японські вчені й розраховують знайти коштовні зразки породи. В JAXA очікують, що отримані дані дозволять фахівцям докладніше вивчити історію формування космічних тіл цього типу.
Інженерам JAXA довелося докласти значних зусиль для того, щоб домогтися від гармати максимальної точності, однак в агентстві запевняють, що це завдання вже вирішене.
"Нам вдалося вирішити кілька проблем, пов'язаних з розробкою пристрою. У ході випробувань снаряд ударив точно в мету й на очікуваній швидкості", – відзначив фахівець JAXA Таканао Сайкі, що керував створенням гармати.
Запуск космічного зонду "Хаябуса-2" повинен відбутися в грудні 2014 року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий