вторник, 1 октября 2013 г.

Астероїд розміром 15 метрів пролетів дуже близько від Землі

Астероїд розміром 15 метрів, близький за своїми параметрами до Челябінського метеороїда, в ніч на 28 вересня 2013 року пройшов дуже близько від Землі – всього лише в 11 тисячах кілометрів від поверхні планети, при цьому астрономи виявили його за декілька годин до цього, повідомив Володимир Ліпунов з Державного астрономічного інституту імені Штернберга Московського державного університету імені М.Ломоносова (РФ).

За його словами, нове небесне тіло було виявлене одним з телескопів мережі МАСТЕР (Мобільна астрономічна система ТЕлескопів-роботів), якою керує Ліпунов.
"Він був відкритий в ніч з п'ятниці на суботу нашою станцією на Байкалі, через дев'ять годин він пролетів в 11,3 тисяч кілометрів від Землі (це нижче за орбіти геостаціонарних супутників). Його розмір – близько 15 метрів", – розповів Ліпунов.
За його словами, він і його колеги відправили інформацію про спостереження в Центр малих планет Міжнародного астрономічного союзу, але поки що центр не випустив офіційного повідомлення про відкриття – такі повідомлення поширюються, коли відкриття підтверджуються іншими обсерваторіями.
Астроном відзначив, що зараз астероїд пішов в ту зону, де його спостереження практично неможливі.
Учені розглядали можливість, що цей астероїд насправді є рівнем ракети-носія або марсіанською автоматичною станцією – його траєкторія проходила близько до Марсу, але пошуки в каталозі космічного сміття результату не дали.
30.09.2013 09:54, за матеріалами: РИА "Новости"

Комментариев нет:

Отправить комментарий